Na ministerstve obrany otvorili výstavu Pozdrav z Medzilaboriec

02.12.2008 Medzilaborce

Bratislava/Medzilaborce 2. decembra (TASR) - Pozdrav z Medzilaboriec je názov výstavy, ktorú dnes sprístupnili v bratislavskom Klube Ministerstva obrany SR.
Počas vernisáže výstavy získala riaditeľka Strednej odbornej školy (SOŠ) v Medzilaborciach Eva Solejová dekrét o prepožičaní čestného názvu SOŠ Andyho Warhola.
\"Je to pre nás veľká pocta, ale zároveň aj záväzok do budúcnosti, \" uviedla pre TASR Solejová. Dodala, že škola sa tak stala jedinou na svete, ktorá ponesie názov kráľa pop-artu.
Cieľom spomínanej výstavy je prezentácia SOŠ, ale aj celého medzilaboreckého regiónu. \"Návštevníkom ponúkame nielen informácie o histórii školy a jej činnosti, ale aj o práci regionálnych firiem, prezentujeme krojované bábiky, drevorezby z dielne Medzilaborčanov a podobne, \" povedala Solejová.
SOŠ vzdeláva už piaty rok študentov v rôznych odboroch - v cestovnom ruchu, strojárstve, drevovýrobe a pod. Jej brány opúšťajú aj vyučené kaderníčky, stolári. Škola vznikla zlúčením Strednej poľnohospodárskej školy a Stredného odborného učilišťa v Medzilaborciach. V súčasnosti ju navštevuje 325 žiakov. O vyučovací proces sa stará 22 učiteľov, deväť majstrov odborného výcviku a traja vychovávatelia. Tí majú na starosti výchovu a dohľad na študentmi v Domove mládeže s kapacitou 90 miest, ktorý funguje pri SOŠ.
 

Vyberte región